Så meget betyder mor


Så meget betyder mor 


Du kan være voksen og uafhængig, men normerne fra mor følger med

Forleden oplevede jeg, at jeg pr. automatik gik ind i en bestemt butik, fordi da jeg var barn sagde min mor altid, at de havde god kvalitet. Det kan godt være, at det med kvaliteten stemmer, men jeg gik derind udelukkende, fordi det var et mønster, jeg har fået præget af min mor. Jeg havde faktisk overhovedet ikke nogen grund til at være der. Og det er helt normalt.

 

Hvis du tænker, at sådan nogen mønstre har du i hvert fald ikke, så prøv at lytte efter, hvad du siger om, at "man" gør. Det er typisk der, hvor du får afsløret dine egne faste overbevisninger. Det kan være noget med, at "man går i kirke juleaften", eller at "det er kedeligt at arbejde i kommunen" (ofte sagt af nogen, der aldrig har været der). Jeg havde en klient på et tidspunkt på 19 år, som var helt og aldeles overbevidst om, at han skulle være sælger. Det undrede mig lidt, for han var ikke sådan "sælgeragtig". Det viser sig så, at hans far synes, det er superflot at være sælger - bl.a. fordi faren selv er det. Så den ide havde sønnen arvet - og det var ikke en, der ville gøre ham lykkelig.


Hvad har du f.eks. af faste udtryk og overbevisninger, som faktisk slet ikke er dine, men er nogen, du er vokset op med? Det kan være noget med, hvad "man" plejer at gøre på bestemte tidspunkter eller bestemte måder. Gavner de dig? Gør de dit liv bedre eller holder disse faste overbevisninger dig fast og væk fra det, du helst vil?


Og skulle du nu gå rundt og tro, at sådan nogen har I ikke i din familie, så prøv at spille ludo med nogen fra en anden familie eller hold jul med dem.



Tilmelding til nyhedsbrev










Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!