Har du den hverdag, du vil have?


Har du den hverdag, du vil have? 

Jeg har fornylig haft den triste oplevelse at en i bekendtskabskredsen døde af kræft alt for tidligt. Og hver gang den slags sker, så sætter det tanker i gang hos mig om livet. Og døden. Men mest livet. For vi har kun et liv, og det er vores individuelle pligt at få mest ud af det. At fylde det med de mennesker og oplevelser, som gør os godt, som fylder os med glæde og kærlighed. Hvor vi oplever at bruge os selv på en måde, som giver mening og værdi for os

 

Men hvordan gør man så det? Ja, en måde er jo at:


  1. Du sætter dig ned og identificerer de mennesker og erfaringer, du har mødt. Så tænker du dig grundigt om og finder ud af, hvad det var ved de mennesker og erfaringer, der gjorde, at de var gode for dig. På et tidspunkt kommer du nok ind på noget som troværdighed og ægthed, noget med værdier, der var i overensstemmelse med dine eller nogle positive følelser, du fik med dig. Skriv det ned.

  2. Derefter – og det tager altså noget tid – så kan du lave et stykke papir, hvor du regner tre kolonner, og i den første kolonne skriver ned, hvad du har i øjeblikket (det kan være ”fast indtægt”, ”for få venner”, ”lækker bolig”, ”spændende job”, ”ok kæreste” etc.) – og i den anden kolonne det, du gerne vil have, som du ikke har nu (fx ”sjove rejser”, ”meningsfulde samtaler om livet”, ”en ny carport” etc.)

  3. Hvis du så er modig, kan du sætte en cirkel om de tre vigtigste ting i hver kolonne og enten selv – eller ved andres mellemkomst – finde ud af, om der kunne være en linje, du kunne følge fremover, så på den måde får lagt fokus rigtigt i dit liv med udgangspunkt i din første analyse, hvor du har fået defineret, hvad der er godt for dig.


 Er det let? Ja, og skrive det. Er det let at gøre? Nej, slet ikke. Men virker det? DET gør det. Og heldigvis ved jeg, at min bekendte havde helt styr på værdierne i sit liv og tog afsked som et afklaret menneske.  



Tilmelding til nyhedsbrev












Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!