6 fif, der kan give dig ro i hverdagen

En person ligger og læser en bog i en hængekøje med det ene ben hængende.

 

1. Tag små pauser
Sørg for at holde små pauser i løbet af dagen, hvor du kan puste ud og lægge arbejdet fra dig. Det giver dig mulighed for at genoplade og mindske stress.

2. Sig nej til ekstraopgaver
Vær ikke bange for at sige nej, hvis du ved, du ikke har tid til flere opgaver. Det er vigtigt at prioritere din egen tid og mental sundhed for at undgå overbelastning.

3. Nyd naturen
Kom jævnligt ud i naturen og brug dine sanser til at opleve omgivelserne. Skovbadning, som japanerne praktiserer, har vist sig at have en beroligende effekt på både hjerne og krop. Selv korte ture kan gøre en forskel.

4. Sluk telefonen
Undgå at lade dig distrahere af konstant at tjekke din telefon. Det skaber stress og forstyrrer nærværet med dine omgivelser. Overvej at begrænse brugen af sociale medier, da de kan bidrage til angst og depression.

5. Afsæt tid til dig selv
Planlæg "mig-tid" et par gange om ugen, hvor du laver noget, der giver dig ro og energi. Det kan være at læse en god bog, se en film eller tv-serie, eller dyrke motion. Det er vigtigt at prioritere aktiviteter, der gør dig glad og afslappet.

6. Det vigtigste: Prioriter din søvn
Det allerbedste du kan gøre for dit fysiske og mentale helbred er at prioritere din søvn. Få en fast søvnrytme – gå i seng ved samme tid hver dag, og drop det der med at ligger og se videoer på mobiltelefonen. Gå i seng for at sove. Bum.


Velbekomme.


Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!